Кому на Сумщині в травні підвищать пенсію (відео)

У травні підвищені пенсії отримають близько 255 тисяч жителів Сумщини. Це 81% від їхньої загальної кількості. У середньому, підвищення становитиме від 215 гривень до 1600 гривень. Про це під час брифінгу розповіла начальниця головного управління Пенсійного фонду України в області Тетяна Зленко.

Це – пенсії за віком, по інвалідності, втраті годувальника, за вислугу років. Це, практично, всі пенсії, крім пенсіонерів силових структур, які отримали підвищення трішки раніше. Для кожного сума підвищення буде індивідуальною, така, як індивідуальний страховий стаж, заробітки, залежить від того, чим більші вони були за час трудового життя, тим буде більшою сума підвищення”, – повідомила Тетяна Зленко.

Не торкнеться підвищення тих, хто почав отримувати пенсію у 2018, 2019, 2020 роках, та тих, хто не має мінімального стажу, який становить 20 років для жінок, 25 – для чоловіків.

У Сумах комісія розглянула питання відкриття ринків і роботу тролейбусів

Відтепер, мінімальна пенсійна виплата для жінок, які мають 30 років стажу, та для чоловіків, у яких 35 років стажу, становитиме 2100 гривень- пише suspilne

https://www.facebook.com/gu.pfu.sumy/videos/530685157820955/

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *