Організувала транснаціональний канал переміщення кокаїну – жительці Сумщини та двом її спільникам повідомлено про підозру

На зображенні може бути: 2 людини та текст

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затримано жительку м. Конотоп та двох її спільників за підозрою в незаконному переміщенні через митний кордон України наркотичного засобу (ч. 2 ст. 305 КК України).

За даними слідства, 54-річна жінка налагодила контрабанду наркотичного засобу «кокаїн», домовившись про поставки зі знайомим, який наразі проживає в одній із країн Латинської Америки. Для реалізації задуманого вона підшукала конотопчанина, який має дозвіл на виїзд за кордон під час дії воєнного стану та погодився за грошову винагороду доправити наркотик через країни Європи в Україну. Також до протиправної діяльності жінка залучила жителя м. Одеса, який забезпечував безперешкодне переміщення наркокур’єра та підшукував покупців на території України.

На зображенні може бути: 3 людини

Отримавши від дилера в Латинській Америці партію кокаїну, наркокур’єр частину приховав, помістивши в батарейки, а решту намагався перевезти у внутрішніх порожнинах свого тіла, проковтнувши 36 згортків. Чоловіка затримали 16 вересня 2023 року при в’їзді в Україну, в нього вилучили 450 г кокаїну орієнтовною вартістю понад 3 млн грн. Того ж дня правоохоронці затримали інших двох спільників.

На зображенні може бути: 4 людини

Наразі всім трьом учасникам наркоугруповання повідомлено про підозри та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою звільнення для жителя м. Одеса під 2 млн 684 тис грн застави, для двох конотопчан визначено по 188 тис грн застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *