У листопаді у правопорушників Сумський рибоохоронний патруль вилучив 272 кг водних біоресурсів

У листопаді 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено 10рибоохоронних рейдів та викрито 44 порушення природоохоронного законодавства, з яких чотири – грубих. Також складено 12 протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства)та19- за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів).

Оформлено дев’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 20 од. заборонених знарядь лову.

«Під час проведених заходів державні інспектори вилучилиу порушників27 од. заборонених знарядь лову (16 сіток, загальною довжиною 515 м,інших знарядь лову – 11 од.)та майже 272 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 705,5 грн. На порушників накладено 14 722 грн штрафів.Передано до судів 23справи для притягнення до адміністративної відповідальності», – повідомивкерівник Сумського рибоохоронного патруля Олександр НЕПОЧАТОВ.

Читати також: Кабмін відзначив директора Сумської клінічної лікарні Святого Пантелеймона

Для прикладу:четвертого листопада на водоймі в с. Новоандріївка Сумського району держрибінспекторами зафіксовано порушення Правил рибальства. Громадянин за допомогою «драги» добув 0,5 кг мотиля. Сума збитку склала 705,5 грн.

На порушника складений протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Також зафіксовано 12 порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів з перевищенням дозволеної кількості гачків(не більше п’яти) на одну особу та за вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. На порушників накладено штрафів на суму 1 037 грн. За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено 13 685 грн штрафів.

Оформлено дев’ятьактів виявлення та вилучення безхазяйного майна,згідно з якими вилучено 20 од. заборонених знарядь.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринкахмістобластівиявлено19випадків незаконного продажу271 кг водних біоресурсів. На продавців оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Читати також: На Сумщині до Дня української хустки оголосили фотоконкурс

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *