Вночі по Сумщині завдали авіаудари

Протягом 26 квітня росіяни здійснили обстріли прикордонних громад – Білопільської, Есманської, Юнаківської, Шалигинської, Глухівської та Середино-Будської.

Зафіксовано 100 прильотів з міномету, артилерії та АГС. На жаль, є руйнування.

Середино-Будська громада: з боку рф зі ствольної артилерії здійснено обстріл громади – 15 прильотів. Також ворог обстрілював громаду з РСЗВ «Град» – 4 прильоти.
Крім того, з гелікоптеру по м. Середина-Буда випущено чотири некерованих ракети. Внаслідок авіаудару пошкоджено чотири житлові будинки.

Есманська громада: зафіксовано 7 прильотів з міномету. Внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок місцевого жителя та надвірні будови.

Юнаківська громада: 18 мін росіяни скинули на територію громади. За результатами одного з обстрілів (4 прильоти) поранень зазнали двоє жителів с. Басівка. Поранених доставлено до лікарні.
Крім того, на території громади підірвався на міні трактор. Внаслідок вибуху у тракторі пошкоджено обладнання та вибито шибки. Тракторист тілесних ушкоджень не отримав.

Білопільська громада: 15 прильотів з міномету та 30 пострілів з АГС.

Шалигинська громада: з території рф здійснено артобстріл – 2 прильоти. Внаслідок обстрілу пошкоджено два житлових будинки.

Російські війська скинули дві авіабомби на цивільну інфраструктуру області.

Близько 22:30 по одному з сіл Глухівської громади російський літак скинув керовану авіабомбу, попередньо КАБ-500.

А близько 4 ранку така ж бомба, за попередніми висновками, була випущена ворогом по одному із сід Середино-Будської громади.
Там суттєво пошкоджено приміщення ліцею і два житлові будинки цивільних людей, повідомляє “Кордон.Медіа”.

Ситуація на прикордонні станом на 9.00 27 квітня 2023

Вночі та зранку ворогом здійснено 10 обстрілів прикордонних громад. Під обстрілом були Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Есманьська, Шалигинська, Глухівська та Свеська територіальні громади. Зафіксовано 52 прильоти, повідомляє Сумська ОВА. На жаль, є руйнування.

Глухівська громада: з території РФ з літака здійснено запуск 2 ракет по населених пунктах громади. Інформація про втрати та пошкодження цивільної інфраструктури встановлюється.

Шалигинська громада: з території РФ з літака здійснено запуск 2 ракет. Інформація про втрати та пошкодження цивільної інфраструктури встановлюється.

Зноб-Новгородська громада: російські війська стріляли з АГС – 10 пострілів, та міномету – 6 прильотів.

Середино-Будська громада: зафіксовано 4 прильоти з артилерії. Крім того,
о 04.00 з території РФ здійснено авіаудар по с. Чернацьке. Внаслідок авіаудару пошкоджено приміщення Чернацького ліцею та 2 житлові будинки. Близько 7 ранку був обстріл РСЗВ – 18 прильотів.

Есманська громада: 57 мін скинув ворог на територію громади.

Свеська громада: було 2 прильоти з міномету.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *