На Сумщині дітей виганяли зі школи без верхнього одягу

Три дні поспіль, починаючи з 14 січня, в школі №2 міста Глухів на Сумщині проводились навчання з евакуації. Таким чином навчальний заклад готувався до перевірки пожежної безпеки, які після трагічного випадку в Одесі проводяться у всіх школах. У понеділок за наказом адміністрації закладу всіх дітей вивели з теплих класів на холодну вулицю, на дощ і вітер. У дітей не було часу вдягнутися, і вони вибігли роздягнені. Першачків «евакуювали» першими, тож вони пробули під відкритим небом довше за всіх, чекаючи доки всі інші учні залишать будівлю. А потім, також без шапок и курточок, стояли й слухали лекцію керівника школи щодо евакуації. Вчили «евакуюватися» дітей в декілька дублів. Такі тренування тривали три дні, і все по тому ж сценарію: роздягнені діти на холодній вулиці. Чи навчились школярі швидко залишати школу – невідомо, але те, що діти масово захворіли після таких «навчань» – це факт!

Ось що розповіла  з цього приводу мама одного 7-річного учні: «Вже четвертий день у мого сина температура 39. Нічим збити не можемо. Плюс сильний кашель. На лікування витратили майже дві тисячі гривень  і все марно».  Ця тема активно обговорюється в ФБ і на місцевих сайтах, батьки діляться переживаннями. Так, з’ясувалося,  що після першого ж навчально-тренувального дня із застудою злягло п’ятеро дітей. І педагоги про це чудово знали, директор – також. Але ніяких заходів ніхто не вживав – підготовка до перевірки продовжувалась.  Деякі  старші школярі примудрялися ховати під партами куртки, щоб вибігати на вулицю, накинувши їх.

Глухівчани розцінюють такі методи роботи в школі №2 не інакше як знущання. «Гітлер відпочиває…», – коментують люди в соцмережах. Батьки збираються поскаржитися прямо в міністерство. Є й такі, хто вже готовий переводити дітей в інші школи, тому що даний випадок – не єдиний кричущий тут факт…

Джерело – Ваш Шанс

фото – ілюстративне, з інтернету

3 коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *