Новонароджені на Сумщині скоро будуть отримувати на депозит по 50 000

У ВР зареєстрували законопроект №2801, про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо запровадження державної допомоги дитині на майбутнє, яким пропонується відкривати депозити на ім’я новонароджених українців, на які держава покладе по 50 тис. грн.

На Сумщині судитимуть підприємця, який «забув» встановити вікна в школі [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/region/na-sumshhini-suditimut-pidpriiemcja-jakij-zabuv-vstanoviti-vikna-v-shkoli/” target=”blank” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Накопиченими коштами дитина зможе скористатися після досягнення 18-річчя.

Цей законопроект підтримав профільний комітет з питань молоді та спорту. Документ передбачає, що депозит на немовля повинні відкривати його батьки або опікуни. Вони можуть обрати будь-яку фінансову установу та вказати в органах соцзахисту номер депозитного рахунку, на який згодом будуть переведені гроші від держави.

Законопроект також дає можливість дострокового використання депозитних коштів: у разі, якщо дитина важко захворіла, а грошей на лікування у батьків немає; якщо дитина втратила житло в результаті стихійного лиха або інших обставин, а також на отримання вищої освіти (якщо сума вкладу покриває не менше половини вартості всього навчання). Також батькам пропонують дозволити вкладати накопичені на депозиті кошти в інвестиційні та страхові фонди.

shans.com.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *