На Сумщині поліція розшукує псевдобанкірів, які за одну добу видурили у громадян десятки тисяч гривень

Можливо, це малюнок: текст

Шахраї, називаючись по телефону банківськими працівниками, хитрощами дізнавалися конфіденційну інформацію та викрадали у довірливих громадян гроші з їхніх банківських карток.

З заявою про злочин до Сумського районного управління поліції звернулася 58-річна жителька обласного центру та повідомила, що стала жертвою шахрайства. Як з’ясувалося, у вихідний день їй зателефонував невідомий чоловік та представившись працівником служби безпеки банку, заявив, що «було помічено незрозумілу транзакцію з її банківського рахунку, та щоб скасувати підозрілу операцію потрібно перерахувати грошові кошти на інший рахунок, а після встановлення “шахрая” грошові кошти повернуться назад на картку».

Виконуючи вказівки невідомого, жінка, зі своєї банківської картки, перерахувала грошові кошти в сумі 29 200 гривень на вказаний їй банківський рахунок. А згодом, коли «банкір» перестав з нею спілкуватися, зрозуміла, що її одурили.

Вчора увечері до Роменського райвідділу поліції звернулася 60-річна жінка та повідомила, що теж стала жертвою шахрая. Як виявилося, півгодини тому їй зателефонував чоловік, який назвався представником банку, повідомив про блокування її банківської картки та додав, що. для розблокування необхідно надати певну інформацію. Роменчанка погодилася та повідомила невідомому секретні дані своєї банківської картки, після чого з неї було знято гроші в сумі 13 288 гривень.

За подібною схемою аферисти одурили вчора й 57-річну жінку з обласного центру та викрали у неї банківського карткового рахунку 5 600 гривень заощаджень. Зрозумівши, що стала жертвою злочину, жінка викликала поліцію.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч.4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали розшук злочинців.

Поліцейські знову застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, справжній банківський працівник ніколи не буде випитувати у вас конфіденційну інформацію про різні коди та рахунки.

Якщо ваш співрозмовник у телефонному спілкуванні з вами раптом починає перейматися долею ваших грошей, на ваших же банківських рахунках, – знайте, ви говорите з шахраєм. Тож необхідно опанувати себе, відразу ж покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *