Шахраї на Сумщині: компенсація за ліки пенсіонерам

Жертвою нової схеми став 86-річний житель Лебединщини. Незнайомка, котра подзвонила йому на мобільний і представилась працівником департаменту соцполітики, запропонували старенькому компенсувати майже 200 тисяч гривень, витрачених ним близько чотирьох років тому на ліки.

За словами співрозмовниці, якщо замовлені пенсіонером ліки не дали свого ефекту,  то вона може запропонувати йому стовідсоткову компенсацію – 179 тисяч гривень. Для отримання цієї суми чоловіку потрібно було перераховувати 11 000 гривень  на вказаний нею рахунок. Однак у дідуся такої суми не було, і він переказав 8550 гривень – всі наявні у нього заощадження.

MILOAN [CPL, API] UA

Незнайомка пообіцяла, що компенсація буде нарахована на рахунок пенсіонера вже наступного дня, проте гроші, зрозуміло, так і не надійшли.

По даному факту відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України, слідчі з’ясовують особу «працівниці департаменту соцполітики» та її місцеперебування.

Сорок вісім років: харчоблок у школі №4 в Сумах потребує ремонту [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/misto/sorok-visim-rokiv-harchoblok-v-shkoli-4-u-sumah-potrebuie-remontu/” target=”blank” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Поліція знову попереджає громадян про необхідність бути уважними та обачними, зважувати всю інформацію, отримувану від незнайомих телефонних співрозмовників, особливо якщо мова заходить про гроші.  І, звичайно, попереджати своїх літніх родичів, аби вони не довіряли занадто заманливим обіцянкам та малозрозумілим пропозиціям.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *