Так скільки ще чекати, щоб з прилавків магазинів у Сумах прибрали фальсифікат?

Під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сумській облдержадміністрації начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області Віктор НАУМЕНКО звернув увагу на важливий аспект, що підриває установи економіки та здоров’я людини – обіг фальсифікату харчових продуктів.

У першу чергу це стосується масла вершкового, що фактично не містить молочних жирів.

Нещодавні лабораторні дослідження в Україні встановили, що із 77 відібраних зразків масла 16 – фальсифікат, у тому числі 3 зразки на Сумщині.

Посадовець наголосив, що на сьогодні Сумська регіональна лабораторія має повноваження та все необхідне для проведення відповідних досліджень харчових продуктів.

Це поза всяким сумнівом чудова новина. Після того, як блогери в Сумах заговорили про фальсифікат масла, У Сумах під виглядом вершкового масла продається фальсифікат (ВІДЕО) після того, як вийшов сюжет по 1 + 1,Кожна 5 пачка масла – підробка: результати всеукраїнської акції “Стоп фальсифікат” (відео) Держпродспоживслужба раптом розродилася новинами. Я був би щасливий таким результатом, якби не три моменти.

1.У Сумах далеко не 3 різновиди фальсифікованого масла. Шукайте краще! (Фото зроблено після сюжету про наявність фальсифікату під виглядом вершкового масла.)

2.Лабораторія в Сумах є? Чудово! А чому ж тоді ви давно не прибрали фальсифікат з прилавків?

3. Я все ніяк не второпаю, чому працівники згаданої вище служби, які отримують зарплату, які наділені відповідними функціями, повноваженнями та обов’язками, чекають, поки десь з’явиться інформація? До такого висновку я приходжу, читаючи новини про результати роботи. Майже всі вони починається зі звернення громадян зі скаргою. А самим виявити ніяк не виходить?

Сумщина проти наркотиків: користуйся чат-ботом сам і розкажи про нього друзям (відео)[su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/misto/sumshhina-proti-narkotikiv-koristujsja-chat-botom-sam-i-rozkazhi-pro-nogo-druzjam-video/” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Для читача поясню. Коли ставлю запитання фахівцям Держпродспоживслужби «Чому ви, як громадяни, побачивши порушення, відразу не фіксуєте його?» відповідають, мовляв «Самі не можемо, потрібно узгодження зверху, щоб було в списку на планову перевірку або за заявою громадян, тоді можна позапланову провести» . Так от мені завжди було цікаво, ви самі не громадяни, не споживачі? Або, оскільки вас в магазинах знають, то підказують, що можна брати, а що ні?

Забігаючи наперед, панове захисники прав споживачів і працівники лабораторій. Скоро вийде невеликий сюжет по молоку на прилавках міста Суми. А чи не хочете ви оперативно, ще до виходу цього відео, прибрати фальсифікат, а на реалізаторів та виробників скласти відповідні акти? ) Ну правда, здивуйте хоч раз)

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *