Це Суми, дитинко: депутати випадково узаконили незаконно збудований МАФ

Сьогодні, 26 лютого, на сесії Сумської міськради розглядали два проекти рішення щодо мінімагазину на пр. Лушпи, 12/1.

До зали винесли два проекти – «Про надання ТОВ «Рустам-Груп» дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, проспект Михайла Лушпи, 12/1» і «Про відмову ТОВ «Рустам-Груп» в наданні дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою: м. Суми, проспект Михайла Лушпи, 12/1».

Гарна музика в центрі Сум: але для кого фонд збирає гроші? (відео) [su_button url=”https://www.odindoma.sumy.ua/misto/garna-muzika-v-centri-sum-ale-dlja-kogo-fond-zbiraie-groshi-video/” target=”blank” size=”4″]ЧИТАТИ[/su_button]

Це той мінімагазин, який без дозволу встановили ще влітку, і вже кілька місяців він працює. Мер Сум Олександр Лисенко обіцяв знести його в законному порядку.

За перший проект проголосували 23 депутати (необхідний мінімум – 22). Однак виявилося, що два депутат від фракції «Європейська солідарність» проголосували «за» помилково. Це з’ясувалося через деякий час. Голова фракції Дмитро Лантушенко попросив відкликати ці голоси або переголосувати проект рішення. Однак в регламенті роботи міськради немає такого пункту, як відклик голосу. До того ж за повторний розгляд не знайшлося достатньої кількості голосів. А ось другий проєкт рішення (про відмову) не набрав необхідної кількості голосів – всього 17 (1 – від «Батьківщини», 9 – від «ЄС», 0 – від «Самопомочі», 3 – від «За Україну!», 1 – від «Свободи» , 0 – від «Опозиційного блоку», 3 – позафракційних).

У підсумку вирішили запропонувати меру ветувати це рішення, а не підписувати.

dancor

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *