І знову обіцянки: голова облдержадміністрації про аеропорт у Сумах

фото Еріка Шпанцева

В черговий раз аеропорт у Сумах з’явився в центрі уваги ЗМІ та громадськості, тому що і новий керівник Сумської області не поскупився на заяви і прогнози щодо подальшої долі аеропорту.

Робота аеропорту в Сумах важлива не тільки для розвитку туризму, але і для економіки області, сказав голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома в інтерв’ю Українському радіо Суми. На його думку, налагодження роботи аеропорту може зайняти не менше трьох років.

” Є у нашої команди декілька креативних ідей щодо cумського летовища. Скажу так, що не потрібно стартувати з пасажирського аеропорту, тому що сюди дуже важко затягнути пасажирських перевізників. Можливо, хіба що, на якихось особистих контактах. Але цього не потрібно робити, тому що не буде потужної економіки для цих перевізників, щоб завантажити їхні потреби”, – сказав Хома.

Він також розповів, що веде переговори з компанією, яка “дасть розуміння, в якому напрямку рухатися”. За його словами, ця компанія має проаналізувати можливість відродження аеропорту . Після цього, за словами Василя Хоми, можна буде шукати інвестора, який би вклав кошти в розвиток аеропорту.

Читати також: КП «Шляхрембуд» виграло тендер на утримання зупинок громадського транспорту в Сумах

“Нам би хотілося, щоб це було протягом цього року, але я скажу, що цього не буде. Я думаю, реально протягом трьох років це зробити. Якщо потужно протягом трьох років попрацювати, то можна отримати якісний аеропорт з якісною інфраструктурою і великими перспективами”, – сказав голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, що його попередник заявляв про інвесторів з Туреччини, які вже мали давно приступити до робіт. А ще до появи Грищенко в ОДА йшлося про інвестора з РФ.

Також нагадаємо, що Кабмін у листопаді 2020 року включив 14 аеропортів в перелік пріоритетних інвестпроектів до 2023 р.,в числі яких і аеропорт “Суми”. 

 

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *