Із загиблим курсантом Олександром Бойком на Сумщині прощатимуться 7 жовтня

Із загиблим курсантом Олександром Бойком на Сумщині прощатимуться 7 жовтня

Церемонія прощання із загиблим в авіакатастрофі під Чугуєвом Олександром Бойком відбудеться в Шостці, що на Сумщині, 7 жовтня. Про це повідомив Шосткинський міський голова Микола Нога на своїй сторінці у Facebook.

Траурні заходи відбудуться в центрі культури та дозвілля за адресою: вул. Садовий бульвар, 13. Церемонія прощання розпочнеться об 11.30, траурна хода – о 13.00.

“Висловлюємо глибоке співчуття рідним та близьким Олександра. Він пішов у Вічність, навіки залишився у небі України яскравою, негаснучою зіркою! Це наше спільне горе, наша спільна втрата”, – написав мер Шостки.

Курсант Олександр Бойко, який загинув в авіакатастрофі під Чугуєвом 25 вересня, був родом із села Богданівка. Він був старшим з п’яти дітей у родині. Навчався у Шосткинському ліцеї-інтернаті спортивного профілю, а потім – у Харківському університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. На момент аварії літака Олександру Бойку було 19 років.

Що відомо

  • Військовий літак Ан-26 зазнав аварії 25 вересня близько 20:30 при заході на посадку. На борту були 27 людей: курсанти та офіцери Університету повітряних сил імені Кожедуба. Після катастрофи повідомлялося про загибель 22 людей, двох доправили до лікарень Харкова, трьох шукали. Станом на 12:15 26 вересня тіла усіх загиблих знайшли.
  • В літаку були курсанти з 11 областей України. Вижили львів’янин та житель Харківщини. Об 11:00 26 вересня стало відомо, що львів’янин помер у лікарні невідкладної допомоги. Таким чином внаслідок катастрофи загинули 26 людей.
  • За попередньою оцінкою фахівців, в літаку відмовив датчик у двигуні, але не сам двигун. Літак зачепився за землю, впав і загорівся.
  • Родинам загиблих Міноборони виплатить 1,576 млн грн, заявили на засіданні уряду 26 вересня.
  • “Як в комп’ютерний грі”: що розповів курсант, який вижив в авіакатастрофі в Чугуєві.
  • В ДБР назвали чотири версії причин падіння літака в Чугуєві на Харківщині.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *