На Сумщині сталася масштабна пожежа (відео)

11 жовтня об 11:32 рятувальники отримали інформацію про виникнення пожежі на відкритій території між селами Кореневе, Цибулинки та Віхове Недригайлівської ОТГ.

Горіння відбувалось на площі орієнтовно 7 гектарів. Палав очерет, суха рослинність та чагарники. Через сильні пориви вітру пожежа стрімко поширювалася в сторону соснових та дубових насаджень, окрім цього, була загроза перекидання полум’я на житлові будинки.

На місці події працювало 4 одиниці пожежної техніки та 16 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Додатково на місце події прибув пожежний автомобіль добровільної пожежної команди с. Червона Слобода.

Також на гасіння залучалося 3 одиниці спецтехніки лісової охорони, в тому числі трактор з плугом, яким проводилось оборювання прилеглої території для запобігання поширення пожежі на лісовий масив. Для підвозу води використовували трактор з бочкою місцевого підприємства.

Читати також: Три автомобілі потрапили в автопригоду у Сумах

Завдяки оперативній роботі о 17:31 пожежу вдалось локалізувати, запобігши її поширенню на житловий сектор та ліс. Після цього проводилось виявлення прихованих осередків тління. Ліквідували пожежу о 20:01.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *