Поліція затримала юнака, який перебував у розшуку за скоєння вбивства та розбійного нападу

Возможно, это изображение 3 человека, военная форма и на открытом воздухе

Співробітники відділу розшуку злочинців і зниклих громадян управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Сумській області встановили та спільно з поліцейськими Харківщини затримали 19-річного хлопця, який перебував у розшуку за скоєння розбійного нападу та вбивства.

Нагадаємо: що влітку 2021 року двоє юнаків вчинили розбійний напад та заподіяли тілесні ушкодження 68-річному мешканцю міста Білопілля. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер. Після чого, зловмисники перенесли його тіло до водонапірної башти та вкинули в котлован з водою.

Одного з нападників поліцейські затримали відразу. Наразі, за вказаний злочин, його вже засуджено до 14 років позбавлення волі. Проте, другому юнаку вдалось втекти.

Співробітниками відділу розшуку злочинців і зниклих громадян управління карного розшуку ГУНП в Сумській області з перших днів розпочато активні розшукові заходи з пошуку і затримання підозрюваного.

Оперативним працівникам вдалося встановити, що розшукуваний в перші дні виїхав до однієї з сусідніх областей, постійно змінював місця проживання, уникав місць значного скупчення людей. В подальшому, напередодні повномасштабного вторгнення військ рф на територію України, злочинець переїхав до одного з міст Полтавської області, а в подальшому до Харківської області.

Незважаючи на те, що розшукуваний уникав будь-яких контактів з рідними та знайомими, вів обережний спосіб життя та представлявся вигаданими даними, оперативникам Управління карного розшуку ГУНП в Сумській області вдалося отримати інформацію про адресу можливого проживання підозрюваного.

Вчора при перевірці цієї інформації оперативними працівниками УКР ГУНП в Харківській області за силової підтримки Управління КОРД в одному з населених пунктів Дергачівського району Харківської області було затримано підозрюваного в умисному вбивстві та розбійному нападі.

Оперативниками Управління карного розшуку ГУНП в Сумській області підозрюваного доставлено до слідчого відділення поліції № 1 (м. Білопілля) для проведення слідчих дій.

Дії затриманого кваліфіковано за п. 6, п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Сьогодні за клопотанням слідчого та прокурора Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *