Порив мережі водопостачання біля “Романтики” в Сумах ліквідовуватимуть наступного тижня

Порив мережі водопостачання, який стався у вівторок 9 листопада біля «Романтики», ліквідовуватимуть наступного тижня.

Про це розповів Суспільному начальник управління водного господарства КП «Міськводоканал» Олександр Довгополов.

Біля “Романтики” проходять мережі КП “Міськводоканал”. Як розповіли на підприємстві, не витримала труба діаметром 30 см. Ліквідовувати аварію почнуть з наступного тижня.

“Зараз грунт трішки усядеться, щоб менше було пошкодження, можливо, з понеділка будуть проводиться земельні роботи. Якщо поруч є колодязь, можливо, буде можливість не руйнувати плитку, а на зеленій зоні далі зробити розкопку і зробити санацію”, – сказав начальник управління водного господарства КП «Міськводоканал» Олександр Довгополов.

Благоустрій скверу біля “Романтики” провели рік тому. Автор проекту Юрій Харченко каже, що перевіряти стан підземних комунікацій перед початком благоустрою не планували.

“Це все називалося в комплексі «Капітальний ремонт скверу», але він передбачав у першу чергу благоустрій, ландшафт, ремонт фасаду, освітлення, і проект наш був саме на це спрямований і розроблений. Системи комунікацій, які там розташовані, були враховані”, – розповів автор проекту капітального ремонту скверу Юрій Харченко.

Директор міського департаменту інфраструктури Олександр Журба сказав, що перевірити всі мережі перед початком робіт з благоустрою неможливо, оскільки їх дуже багато, тому перевіряють тільки ті, що можуть бути аварійними. За словами Олександра Журби, якщо доведеться піднімати плитку на тротуарі і вкладати її знову, то ці роботи проведе «Міськводоканал» за свій рахунок – ці роботи є в тарифі.

Читати також: На Сумщині двоє людей загинули в ДТП

“Якщо буде чіпатися плитка, то вона зніметься акуратно, ліквідується порив, назад все вирівняється. Це все – у ремонтній програмі КП “Міськводоканал”, у них в тарифі передбачено утримання і ремонт мереж водопостачання і водовідведення”, – сказав Олександр Журба.

Тендер на капітальний ремонт скверу навколо “Романтики” проводили торік. Ціна робіт – майже 14 млн грн.

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *