Прокуратура наполягає на визнанні протиправним плану забудови вулиці Криничної в місті Суми

Возможно, это изображение (природа, озеро, трава, небо и дерево)

Окружною прокуратурою міста Суми пред’явлено до суду позов у інтересах держави в особі територіальної громади міста Суми про визнання протиправним та нечинним рішення Сумської міської ради, яким затверджено Детальний план забудови території.

Рішенням Сумської міської ради від 27.10.2021 затверджено Детальний план території на земельній ділянці по вулиці Кринична, 8 у місті Суми. Метою розробки вказаної містобудівної документації є обґрунтування можливості будівництва багатоквартирної забудови в зоні зелених насаджень загального користування, комунальних підприємств та установ та підприємств обслуговування.

Водночас, розроблений та затверджений Детальний план суперечить основним засадам містобудування, грубо порушує вимоги містобудівного, земельного та екологічного законодавства.

Зокрема, затверджений Детальний план суперечить чинній містобудівній документації та фактично змінює функціональне призначення земель що визначені генеральним планом міста Суми. Також стратегічна екологічна оцінка вказаного містобудівного документу не проведена.

Читати також: На Сумщині поліцейські встановлюють обставини ДТП в результаті якої водій та пасажирка отримали тілесні ушкодження

Таким чином, прийняте Сумською міською радою рішення надає можливість будувати багатоквартирну забудову та змінити цільове призначення земельної ділянки, що знаходиться в зоні зелених насаджень загального користування.

У зв’язку із цим, наприкінці січня Окружна прокуратура міста Суми звернулась до Сумського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправним та нечинним вказаного рішення.

Наразі судом відкрито провадження у справі, судовий розгляд триває.

Пресслужба обласної прокуратури

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *