Суд визнав винним експершого заступника мера Сум Володимира Войтенка

Суд визнав винним експершого заступника мера Сум Войтенка у порушенні трудового законодавства

Зарічний суд у Сумах визнав винним колишнього першого заступника міського голови Сум Володимира Войтенка. Він має компенсувати 13-ти потерпілим моральну шкоду, кожному від 5 до 7 тис грн. Войтенка обвинувачували у порушенні трудового законодавства – звільненні працівників, у тому числі двох вагітних жінок з особистих мотивів.

Вирок оголосив 8 лютого суддя Олексій Сибільов. Оскільки термін притягнення до кримінальної відповідальності закінчився, то до Войтенка не буде застосована санкція у вигляді позбавлення права займати керівні посади. Під час засідання суду статтю перекваліфікували з частини другої у першу.

Читати також: Приватизація для «своїх»: половина приміщень, викуплених у Сумах у 2021 році, дісталися депутатам міської ради та близьким до них людям

У 2016 році під час реорганізації департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради були звільнені частина працівників, у тому числі керівник Анатолій Жук (якого убили у 2018 році), Володимир Биков і дві вагітні жінки.

У прокуратурі вважають, що Войтенко керувався особистою неприязню до Анатолія Жука і тих людей, які його підтримували.

Позиція Войтенка щодо цього: справа заангажована, а сам він в той час діяв у законний спосіб.

Нині Володимир Войтенко є депутатом Сумської обласної ради. У 2020 році він був обраний від ВО “Батьківщина”.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *