У Сумах чоловік вистежив жінку, яка обміняла гроші, розбив їй голову і пограбував

Не секрет, що багато громадян «засвічують» великі суми готівки у банкоматів, точок обміну або навіть роблячи покупки в магазинах, абсолютно не цікавлячись, спостерігає хтось за ними чи ні. Тим часом, таке нехтування елементарними правилами безпеки може коштувати легковажному власникові не тільки грошей, а й життя.

Особливо неуважні в цьому сенсі «заробітчани», що обмінюють гроші.. Тому деякі любителі чужих грошей  полюють за необережними приїжджими – і, на жаль, зовсім не з добрими намірами.

Нещодавно Ковпаківський райсуд м Суми закінчив розгляд історії, яка ледь не завершилася трагедією. Житель Кияниці Сумського району Роман (ім’я змінено) був громадянином РФ, що значно звужувало його можливості в плані працевлаштування.

Та й знайти роботу в селі не так просто. Тим часом у Романа була співмешканка і двоє дітей, яких потрібно було утримувати. А ще – мати-пенсіонерка, що потребувала операції і дорогого лікування. Тому, втративши надію знайти роботу, чоловік вирішив піти іншим шляхом – відправився до міста Суми, де почав спостереження за міняйлом на перехресті Набережної р. Стрілки і Засумська.

Можливо, він придивлявся до самого міняйли, але в процесі спостереження знайшов собі іншу жертву. Жінка обмінювала злоті на гривні – і отримала від міняйли майже 7 тис. грн, які поклала в сумочку. Стискаючи в руці гайковий ключ, Роман відправився за нею – і при першій же можливості прямо серед білого дня напав на неї в безлюдному місці.

Оскільки в будь-який момент могли з’явитися випадкові перехожі, він вирішив одразу зломити можливий опір жертви – і, підбігши ззаду, кілька разів ударив її важким гайковим ключем по голові. Ці удари проломили череп жертви в декількох місцях, був забитий мозок. Вона впала на землю без свідомості, а турботливий син і батько схопив її сумочку і побіг.

Читати також: У лісі в Охтирському районі знайдено снаряд часів Другої світової війни

У затишному місці він забрав з сумочки гроші – понад 7 тис. грн, 50 євро та 180 злотих, а також пластикові картки. Саму сумку з документами, мобільним телефоном і непоміченою золотою підвіскою викинув. Значною частиною грошей він погасив борг, який у нього утворився за ліки для матері. І інше, за його словами, мав намір витратити таким же чином.

На наступний день він повернувся до Сум і знову відправився на ринок. За словами Романа, він хотів здатися поліції, оскільки розумів, що погано вчинив, але, судячи з усього, насправді він вирішив закріпити успіх і вистежити ще кого-небудь з довірливих клієнтів міняйли. Однак до нього підійшла поліція, і Роман зрозумів, що йому не залишається нічого іншого, окрім як зізнатися.

Такий спосіб заробітку дорого обійшовся його сім’ї – Роман компенсував витрати на лікування потерпілої і моральну шкоду (120 тис. грн), каявся, просив вибачення. Жінка його пробачила і не наполягала на суворому покаранні. З огляду на це, а також те, що Роман співпрацював зі слідством і не мав судимостей, суд визнав його винним у розбійному нападі з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України) та засудив його до чотирьох з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла, в той час як стаття передбачає від 8 до 15 років.

Також Роману належить відшкодувати витрати з бюджету на лікування потерпілої близько 34 тис. грн і 4,5 тис. Витрат на експертизи. Загалом, досить витратний спосіб заробітку вийшов …

shans.com.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *