У Сумах іноземні студенти-медики незадоволені тестом “Крок 2”

Біля адмінкорпусу Медичного інституту Сумського державного університету (СумДУ) 11 червня зібралися іноземні студенти. Вони вважають некоретними деякі питання у професійному тестуванні “Крок 2”, який складали 10 червня.

До медінституту прийшли студенти шостого курсу. За їхніми словами, в екзаменаційних буклетах були інші завдання, а не ті, що викладені на сайті Центру тестування.

“Є із соціальної медицини, з гігієни, і по терапії теж багато питань, які зовсім не в темі, і не в системі. Звідки студент їх буде вчити, звідки він буде знати відповіді? Зовсім інші питання і незнайомі слова. Прості слова треба ставити нам, іноземцям. Я попросив значення слова під час іспиту, вони сказали: це твоя наука, ти сам повинен розбиратися в цьому”, – розповідає Адили Санад.

Через карантин, до екзамену готувалися дистанційно. Для такого іспиту, говорить студент Бобірмірзо, цього було недостатньо.

“Ми не ходили в бібліотеку, тому користувалися тими матеріалами, які мали, не могли задавати ті чи інші питання викладачам особисто і отримувати на них відповіді. Через це знання отримали не ті, як зазвичай. І плюс не ходили на практичну частину, тобто ми не вчилися”, – говорить Бобірмірзо Яхьоєв.

Чому пацієнти лікарень на Сумщині купують все самі?

За словами директора медичного інституту Андрія Лободи, екзаменаційні буклети складали у Центрі тестування. Викладачі відношення до цього не мають.

“Ми неодноразово писали в постах і казали студентам: для того, щоб підготуватись до іспиту, ви маєте відкрити структуру змісту іспиту, там є перелік тем, які потрібно повторити вам перед тим, як ви йдете на екзамен. Для того, щоб ви могли потренуватися, відкрийте наші приклади тестових завдань, і спробуйте дати правильні відповіді. Методика формування буклетів не змінилася. Фахову експертизу проводять три незалежні експерти, які методом сліпого рецензування здійснюють експертизу цього тестового завдання”, – розповіла в.о. директора Центру тестування Олесі Войтенко.

Всього у Сумах Крок-2 склали 132 іноземних студенти. Результати отримають за два тижні.

suspilne

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *