У Тростянці люди знову вийшли на мітинг проти підвищення тарифів

На изображении может находиться: один или несколько человек, шляпа, телефон, на улице и часть тела крупным планом

Буквально пів години тому під стінами міської ради завершився мітинг, на який зібралося понад півтори сотні людей, протестуючи проти підвищення тарифів на природний газ, електроенергію, а такою вимагаючи скасування оплати за транспортування газу.

Обурення людей, більшість з яких живуть за межею бідності, повністю обґрунтоване. Народ просто не в змозі оплатити комунальні послуги за такими «драконівськими» тарифами, однак не зовсім зрозуміло, чому жителі громади вже вдруге прийшли з протестними настроями під стіни саме міської ради, а не районної державної адміністрації? Адже там на їхні питання мав би відповісти очільник РДА Володимир Бурлака, який представляє Президента України у нашій місцевості.

Як і минулої неділі, очолив акцію протесту колишній голова Криничненської сільради Микола Назаров. Він, виступаючи перед учасниками мітингу, намагався переключити увагу громадськості з глобальних проблем на державному рівні на тему місцевих тарифів за воду, вивіз сміття тощо. Можливо, намагаючись зманіпулювати ситуацією і скерувати незадоволення людей проти діяльності міської влади і особисто міського голови Юрія Бови. Хоча, нагадаємо, тарифи на водопостачання, водовідення, вивіз сміття не збільшувалися у Тростянці вже майже два роки!

На изображении может находиться: 1 человек, шляпа и на улице

Але самі люди цього не дозволили. «Ми не для цього сюди прийшли! Питання місцевих тарифів обговоримо окремо, а зараз ми хочемо, щоби влада у Києві нас почула і скасувала оті «драконівські» тарифи на газ та світло. Нам нічим платити такі платіжки», – кричали люди.

До учасників мітингу вийшов міський голова Юрій Бова. Очільник РДА Володимир Бурлака так і не з’явився. Юрій Анатолійович нагадав, що Тростянецька міська влада на боці громади і виступає категорично проти підвищення тарифів на газ. Ця позиція була озвучена на останній сесії 2020 року, яка відбулась 24 грудня.

На изображении может находиться: 2 человека, люди стоят, шляпа и на улице

Міські депутати підтримали звернення депутата Надії Шевлякової (партія Сила Людей) щодо скасування сплати за транспортування газу й зниження вдвічі плати за газ для населення.

Звернення направлені Президенту України, Кабінету Міністрів, народному депутатові Миколі Задорожному, до Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читати також: Укргідрометцентр знову обіцяє снігопад на Сумщині

Позиція Тростянецької міської ради є чіткою і зрозумілою. Міська влада категорично проти підвищення тарифів на газ та електроенергію для населення. Особливо у період пандемії коронавірусу, який негативно вплинув на фінансовий стан багатьох тростянецьких родин.

На изображении может находиться: один или несколько человек, дерево, шляпа, небо, толпа и на улице

Міський голова переконаний, що у скрутні часи держава має захищати й підтримувати своїх громадян. Тому, будь-які рішення Уряду та НКРЄКП, що збільшують фінансовий тягар для населення, є несправедливими, невчасними і мають бути негайно переглянуті.

Приблизно через пів години у залі засідань колишньої Тростянецької районної ради має відбутися засідання з ряду актуальних питань, які сьогодні піднімалися на мітингу. Про це ми вас повідомимо найближчим часом.

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *