В Сумах поліція розшукує двох зловмисниць, які викрали у пенсіонера всі його заощадження

Злодійки завітали до квартири літнього чоловіка під виглядом «контролерів газової служби» з метою перевірки газового лічильника, а коли той відволікся, примудрилися вкрасти всі його заощадження у сумі понад двадцять тисяч гривень.

Вчора вдень до 90-річного жителя обласного центру завітали дві незнайомі йому жінки, які назвалися «контролерами газової служби» та повідомили, що планують перевірити газове обладнання у квартирі та «зняти» показання лічильника. Літній чоловік пустив «контролерок» до оселі, і поки одна з жінок пішла зі стареньким на кухню, інша залишилася в коридорі квартири одна.

Скориставшись тим, що спільниця відволікала літнього чоловіка біля газової плити, зловмисниця прослизнула в кімнату, і в шафі знайшла гроші у сумі 20 500 гривень та забрала їх. Скоївши крадіжку обидві «перевіряльниці» покинули чужу квартиру та швидко зникли на вулиці.

Штрафуватимуть на місці: Рада запровадила штрафи за неносіння масок в громадських місцях

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України та розпочала розшук зловмисниць. Правоохоронці застерігають громадян: не будьте занадто довірливими, аби не втрапити в подібну історію.

Пам’ятайте, у світі ще достатньо пройдисвітів, готових збагатитися за рахунок інших людей, а тому, коли до вас несподівано завітають незнайомі, називаючись при цьому представниками газової служби, електромереж, соціальними працівниками чи представниками пенсійного фонду, ні в якому разі не впускайте їх до своєї оселі, поки не пересвідчитися у їхніх повноваженнях.

Для цього вимагайте пред’явити відповідні документи та попросіть назвати телефони організації, яка направила їх для проведення перевірки, чи якихось робіт. Зв’яжіться з тієї організацією, щоб пересвідчитися у цьому.

Молодшим членам родини, варто обов’язково поговорити зі своїми старенькими батьками і строго настрого наказати їм не впускати в дім сторонніх людей залишаючись вдома наодинці. Будьте уважні і обережні, і з вами та вашим майном нічого лихого не трапиться.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *