В Україні до лікарень постачали підроблені ПЛР-тести Covid-19

У Харківській області виявили підпільний цех із виробництва наборів для тестування на Covid-19

Для приховування злочинної діяльності зловмисники зазначали в супровідних документах інші, легальні, місця виготовлення продукції

У Харківській області викрили групу осіб, яка налагодила підпільне виробництво та реалізацію наборів для тестування на Covid-19, передає прес-служба Державної фіскальної служби.

загрузка…

“Працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області за процесуального керівництва прокуратури області виявлено факт незаконного виробництва наборів для відбору та транспортування біологічного матеріалу для тестування на наявність коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Фото: facebook/SFSofUkraine

Так, під час досудового розслідування податківці встановили, що група харків’ян у 2020 році налагодила підпільне виробництво наборів для тестування на Covid-19 і через підставних фізосіб-підприємців постачала їх до лікувальних закладів.

Фото: facebook/SFSofUkraine

Відзначається, що для приховування злочинної діяльності та введення покупців в оману зловмисники відзначали в супровідних документах інші, легальні, місця виготовлення продукції.

Фото: facebook/SFSofUkraine

При цьому, згідно з попередніми експертними висновками, виробництво здійснювалося з грубим порушенням правил і норм.

Правоохоронці провели обшук за місцем незаконного виготовлення та зберігання наборів. У результаті податківці вилучили 200 тис. одиниць готової продукції, а також сировину для виробництва на суму близько 12 млн грн.

https://www.facebook.com/SFSofUkraine/posts/3561526380547993

112.ua

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *