Виживають. Сумські підприємці організували продаж непродовольчих товарів

У Сумах підприємці торговельного центру “Євробазар” організували продаж свого краму. З собою мали таблички. На них – номери телефонів і те, що продають.

“Хтось побачить, за дзвінком винесеш, даси людям, підійде – залишиться в мене 30 копійок, якщо ні – назад занесу, гроші віддам. Онлайн же працюємо”, — так розповідає одна з продавчинь про четвертий день торгівлі на виніс. Своє ім’я жінка назвати відмовилася. Чому вийшла торгувати, розповіла: “Після місяця, що вдома сиділи, скажіть, будь ласка, чим годувати дітей, ну скажіть. 25 березня ми заплатили всі абсолютно податки. За школу, за садочки платіть. Як далі жити? Ви думаєте, ФОПи — багачі? Вони — жебраки!”.

Працювали на виїзд. У Сумах підприємці непродовольчих товарів організували продаж свого товару

Підприємець В’ячеслав Качанов продає одяг, говорить: “Був один продаж, за онлайн-замовленням. На виніс. Є знайомі, які телефонують. Домовляємося в телефонному режимі. Коли навіть щось продамо, все дуже важко. Патрулі ходять, але ми в нормах законодавства все виконуємо”.

Решта підприємців із нашою знімальною групою спілкуватись відмовлялися, закривали автівки, таблички – знімали. На 13.00 біля торговельного центру було понад півтори десятки машин.

Працювали на виїзд. У Сумах підприємці непродовольчих товарів організували продаж свого товару

Коментар директора Центрального ринку, на території якого стоїть “Євробазар”, Расула Галаєва з приводу торгівлі підприємцями ось таким чином, журналісти намагаються отримати.

Читати також: У Сумах до 7 років позбавлення волі засуджено чоловіка, під колесами авто якого загинув пішохід

Журналісти запитали у начальниці відділу головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області Валентини Тищенко, що вони думають з приводу такої торгівлі, бо промисловій групі у “червоній” зоні працювати заборонено. Вона сказала, що їхня служба перевіряє тільки ті, які мають дозвіл на роботу. Рештою займається поліція.

Речник обласного управління Володимир Крупецьких відповів: інформацію про це не передавали. А у патрульній поліції зараз перевіряють інформацію щодо можливого порушення карантину підприємцями “Євробазару”.

“Надійшло повідомлення про те, що порушуються карантинні заходи поблизу “Євробазару”, а саме: здійснюється торгівля забороненими законом під час карантинних обмежень товарами. Екіпаж патрульної поліції приїхав, обстежив територію, на яку вказував заявник, де здійснювалася ця незаконна, на його думку, торгівля”, — сказав речник патрульної поліції області Олег Сологуб.

Читати також: На Сумщині розікрали державне підприємство на 195 мільйонів гривень

Також розповів про результати: “Виявлено, що громадяни торгували розсадою, деревами, насінням та саджанцями. Тобто, в тому місці іншої торгівлі не було. Усі повідомлення, що стосуються карантинних обмежень, стоять на жорсткому контролі, наразі ми проводимо перевірку реагування на це повідомлення працівниками патрульної поліції”.

Усього, за словами Володимира Крупецьких, з початку третього локдауну на об’єкти господарювання за порушення карантинних норм вони склали 29 адмінпротоколів, на громадян – 76.

Нагадаємо, що на цьому тижні в Сумах збираються розглянути питання послаблення карантину, щоб дати можливість ФОПам торгувати непродовольчими товарами.

suspilne

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *