Збірна України прослухала лекцію щодо протидії договірним матчам

Одна з вимог УЄФА перед фінальною частиною чемпіонату Європи була проведення зустрічі щодо договірних матчів. Франческо Баранка, голова Комітету з етики та чесної гри УАФ, виступив спікером на цій події.

Як проінформував італієць, під час Євро-2020 (2021) ставки можуть бути зроблені на 4 тисячі різних видів футбольних подій, включаючи багато  нестандартних ставок, наприклад кілометраж, який може пробігти гравець під час матчу. Тобто будь-яка дія футболіста на полі – предмет для розміщення ставок, йдеться на порталі “Рейтинг Букмекерів”.

Читати також: УАФ затвердила місце проведення матчу за Суперкубок України

Баранка заявив, що будь-який контакт футболіста зі сферою беттингу – це порушення правил УЄФА та ФІФА, через яке відбуваються різні покарання футболістів: від відсторонення на кілька років до довічної дискваліфікації. 

Навіть якщо гравець не погодиться на таку аферу, проте вирішить замовчати про неї, йому все одно загрожуватиме дискваліфікація. 

Наостанок очільник Комітету з етики та чесної гри закликав футболістів захищати себе і ніколи не вводити в оману уболівальників «Синьо-жовтих».

фото Укрінформ

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *