У Сум забрали 50 млн. грн., які були виділені на ремонт проспекту М.Лушпи (відео)

50 мільйонів гривень, які були виділені з державного дорожнього фонду на ремонт проспекту М.Лушпи в Сумах, у міста забрали.

Відповідне розпорядження підписав голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома ще 7 червня. Але в міській раді про це дізналися лише через 10 днів, тобто 17 червня. За цей час департамент інфраструктури міста СМР встиг укласти договір (а саме 11 червня) із КП «Шляхрембуд», яке перемогло в тендері на поточний середній ремонт пр.Лушпи.

На сесії обласної ради 18 червня мер Сум Олександр Лисенко повідомив, що саме цього дня підприємство планувало почати роботи.

«Але вчора ввечері ми дізналися про те, що розпорядженням голови адміністрації Василя Васильовича Хоми було прийнято рішення зняти ці кошти з міста Суми і направити на інші дороги. Його власним рішенням. Я хотів би запитати, чи це рішення обласної ради, депутатів Верховної Ради, чи може когось іншого, чи його особисте?», – сказав мер.

Читати також: Сумський медик-мільйонер отримав нагороду «За заслуги перед Сумщиною» III ступеня

Як відомо, кошти державної субвенції  на ремонт доріг виділяються на область, а вже по області розподіляються розпорядженням голови ОДА на конкретні об’єкти. Розпорядження №132-ОД про направлення коштів дорожньої субвенції, в якому фігурували в тому числі й 50 млн. грн. на середній поточний ремонт проспекту М.Лушпи у Сумах, Василь Хома підписав 15 березня.

9 квітня департамент інфраструктури СМР оголосив тендер, аукціон відбувся 20 травня, переможця оголосили 24-го. А вже через два тижні з’являється розпорядження, в якому губернатор вирішив забрати у Сум 50 мільйонів. Чому ж В.Хома так різко передумав саме після того, як уже був визначений виконавець робіт?

Коментувати своє рішення журналістам Суспільного губернатор поки що відмовився. Сказав, що спочатку йому потрібно «вивчити документи», а коментарі він надасть пізніше.

Також у розпорядженні є підписи керівника апарату Ігоря Кальченка та директора департаменту розвитку інфраструктури Володимира Дудченка. Останній коментувати будь-що відмовився, сказав, що він лише виконавець, рішення приймається керівництвом області.

Читати також: На Сумщині руйнується міст, який ремонтували 4 роки тому

А от у деяких депутатів обласної ради є своя версія подій. Так, за словами Миколи Войтенка, депутата від фракції  ОПЗЖ, торік гроші Сумам дали на ремонт Харківської за умови повернення іншим громадам, які їх не отримали.

«Охтирки, Конотопа, Шостки та інших міст обласного значення. І виділили Сумам 90 млн. грн. за умови, що ви також виділите 80 млн. грн. На жаль, з міського бюджету не було виділено на ремонт те, що ви обіцяли», – сказав він журналістам Суспільного.

Начебто саме це й стало причиною, що 50 млн. грн. забрали у Сум і перенаправили на ремонт доріг місцевого значення в районах. Але, якщо судити з хронології подій, стає зрозумілим, що губернатор  розсердився на місто буквально перед тим, як гроші вже мали бути перераховані до міського бюджету. Що ж викликало таке невдоволення В.Хоми? Що не поділили із містом..?

 Читати також: У Сумах авто, що в’їхало в літній майданчик, травмувало трьох людей: подробиці (відео)

На фоні того, що Василь Хома найближчим часом, скоріше за все, покине крісло губернатора Сумської області, такий його демарш по відношенню до Сум виглядає дуже підозріло й не може не викликати обурення містян.

Саме такі випадки змушують зайвий раз переконатися в тому, що багаті люди приходять до влади, щоб стати ще багатшими. А на країну, область, місто, в якому вони живуть і працюють, їм начхати. Доки ж можна це терпіти..?

Використані матеріали Суспільного

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *