Чим годують дітей у школі №15 м.Суми?

Сумчани стурбовані шкільним меню. Вони стверджують, що їхні діти постійно скаржаться на те, чим годують у школі. Світлана Меняйло вирішила дізнатись, чим харчуються діти в їдальні ЗОШ №15 м.Суми, в якій, між іншим, вчиться дочка мера міста. Свої враження вона написала на своїй сторінці в фейсбук.

«Зараз буде великий гнівний пост про організацію харчування учнів в Сумській ЗОШ # 15.
Почну з того, що вже другий рік поспіль наші діти постійно скаржаться на те, як їх годують в школі. Діти постійно кажуть, що:
– їжа холодна
– їжа несмачна
– порції дуже маленькі.
Сьогодні після чергових батьківських зборів перевірила особисто що і як їдять наші діти. Чесно, я була в шоці!
Почну з того, що з цього року у дітей є вибір – бутербродне харчування чи друга страва.

Почну з бутербродного. Сьогодні була булка з сиром і какао з молоком. У меню написано, що сиру повинно бути 13 г. Скільки там сиру і скільки це насправді 13 г видно на перших фото – перше це те, скільки сиру дітям дали, а друге це я вдома сфотографувала щоб було зрозуміло.

Питання – за що батьки платять гроші?

Другий вид харчування на двох наступних фото – сьогодні це ложка гречки і котлета розміром зі столову ложку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ У СУМАХ МОЖУТЬ ЗАКРИТИ ДВІ ШКОЛИ!

На подив сьогодні тепле (напевне сказались учорашні батьківські збори і скарги що все завжди холодне). Завідуюча їдальні принесла мені спробувати. Скажу так – це не котлета, це суцільний хліб!

Після всього що я сьогодні побачила я не дивуюсь чому наші діти голодні і постійно скаржаться.
При всьому цьому хочу добавити, що директор школи категорично забороняє торгувати в школі пиріжками і т.п. Чому? Мені сказали, що ніби це заборонено чинним законодавством, але от яким пояснити не змогли. Тільки цікаво чому в інших школах, в ВНЗ, в лікарнях і т.п. можна, а тут ні? Що робити старшокласникам, у яких по 8-9 уроків і які взагалі позбавлені можливості купити собі перекусити?

Скільки така ситуація з харчуванням наших дітей буде продовжуватись?
Олександр Лисенко Ваша дитина теж ходить у 15 школу, не скаржиться? Може вже давно час навести в ній лад, хоча б у харчуванні?
p.s. директору ЗОШ 15 Раїсі Замятіній вже 70 років. Учні, батьки і вчителі давно від неї втомилися, вже давно слід змінити керівника школи» – написала сумчанка.

Нагадаю, що 10 вересня 2019 року Сумський міськвиконком, під час свого засідання, особливу увагу приділяв саме питанню харчування дітей в школах.

Тоді ж за інформацією начальника управління освіти міськради Антоніни Данильченко, в цьому навчальному році організовано гаряче харчування для 12500 учнів початкових класів (бюджетне фінансування – 8 грн. На одного учня в день) і близько 2800 учнів пільгових категорій (14 грн. в день). На рік на ці цілі передбачено близько 20 млн. грн.

Сума немаленька, тому членів виконкому зацікавило, наскільки ефективно організовано харчування в школах. А.Данильченко пояснила: що стосується меню, то кожна школа сама вирішує, що готувати для дітей, але все ж – не кому що заманеться. Адже дитяче харчування має відповідати певним нормам – воно повинно бути збалансованим і без заборонених для дітей продуктів (консервів, спредів, копченостей і т.п.). У цих рамках, звичайно, меню може коригуватися відповідно до смаків дітей.

Виходить, що побачене Світланою Міняйло в школі №15 і є здоровим харчуванням? Тоді нехай в учбовому закладі пояснять дітям, що в них просто поганий смак

https://www.facebook.com/svetlana.minajlo/posts/3220400538033005?__xts__%5B0%5D=68.ARBbPatLy5AfeNKSKSxPdqWH02EGEnhx7lJT7mGQtrjhPGWYKSvGM6nslAqTsc0Fab_qEEH-RQAKTEZZwhnbp5Q6PSdeNxqYSjqv4P92OJsCURAkqxFcfi0owGuamZbvzb9biMPEK6fT7OtpGro3Sxav_N_JGH488jOZLEYJB9ZpN6MxoSuJegYYEU6asSUgb9NAVLcTyc1DTMBdWCOC3pofdeX9rX-81Ojh7SDndtkfeoj4aIF31SweLlFuUAX_5YH0mA&__tn__=-R

 

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *